De stage van…Stijn Weelink

Je hebt een halfjaar stage gelopen bij TripService. Dat is best lang en intensief in vergelijking met naar school gaan. Hoe heb je het ervaren en wat heb je er allemaal van geleerd?

Wat studeer je en in welk jaar zit je?

Ik studeer Ruimtelijke Ontwikkeling-Mobiliteit aan het Windesheim Zwolle. Een ingewikkelde naam voor een opleiding, maar wij houden ons vooral bezig met verkeerskundige zaken. Ik zit nu op de helft van mijn derde jaar.

Hoelang heb je stage gelopen bij TripService?

Ik heb bij TripService stage gelopen vanaf begin september dus een halfjaar.

Wat wilde je leren of aan werken tijdens deze stageperiode?

Bij TripService heb ik een meewerkstage gelopen, dit houdt in dat ik niet met een grote opdracht ben bezig geweest maar vooral overal heb meegekeken. Ik wilde dan ook meer te weten komen over de wereld van de mobiliteit. Ook was ik erg benieuwd naar het bedrijfsleven en in mijn stage van een half jaar heb ik hier een leerzaam kijkje in gekregen.

Wat heb je tijdens je stage gedaan bij TripService?

Doordat ik dus een meewerkstage deed heb ik heel veel verschillende dingen gedaan. Ik ben vooral bezig geweest met Online Traffic Management campagnes, wegafsluitingen, resultaten voor campagnes en het vullen van Mobility Portals.

Je gaf TripService aan het begin van je stageperiode een dikke 9, is dit nog steeds zo?

Nee ik geef TripService nog steeds een dikke 9, ik heb hier echt een leerzame tijd gehad waarin ik mezelf heb kunnen doorontwikkelen op veel verschillende vlakken.

Wat vond je het leukste om te doen?

Ik vond het erg leuk om mezelf bezig te houden met wegafsluitingen omdat je het resultaat heel snel ziet. 

Ook vond ik het ook erg leuk om mee te kijken in externe gesprekken om zo te zien wat andere bedrijven doen en te zien wat hun belangen zijn.

Wat was een uitdaging tijdens het stagelopen?

TripService heeft/krijgt een nieuwe website, ik vond het nog wel een uitdaging daarvoor alles op tijd af te krijgen. Ik heb door dit te doen wel heel veel geleerd van het website bouwen.

Wat vond je van de TripService borrels?

Erg gezellig, maar zeker niet alleen de borrels vond ik leuk. Wij zijn met de beurzen bijvoorbeeld ook heerlijk uiteten geweest net als bij het kerstdiner.

Hoe ziet je studie er nu verder voor je uit?

Ik ga hierna nog een half jaar stage lopen en na de zomervakantie krijg ik nog half jaar theorie. Als ik dit heb gehaald mag ik afstuderen.

Wat wil je doen als je je studie hebt afgerond? Is dat nog hetzelfde als een half jaar geleden? 

Een half jaar geleden zei ik dat nog wel verder wil leren. Om heel eerlijk te zijn weet ik eigenlijk nog niet wat ik wil doen als mijn studie is afgerond. In mijn hoofd gaat er wel heel veel rond maar precies durf ik het niet te zeggen.

Heb je nog een tip voor toekomstige stagiairs? 

Bij TripService is heel veel mogelijk, iedereen is erg flexibel en wil je graag verder helpen. Ben je ergens in geïnteresseerd of wil je een bepaalde opdracht doen, schroom dan niet om vragen te stellen want iedereen wil je verder helpen.