Even voorstellen…Bente Rootmensen

Bente is de eerste medewerker van TripService! Haar talent konden we niet weerstaan toen ze solliciteerde en wat zijn we er blij mee. Bente stelt zich graag aan je voor.

Leeftijd, woonplaats, gezinssamenstelling?

Hoi! Ik ben Bente en werk sinds september 2021 bij TripService, maar ik word met open armen ontvangen bij het BeSite-team! 🙂 Ik ben nog maar een broekie, 24 jaar en ik woon sinds september in Varsseveld samen met mijn vriend Rob. Een all-inclusive pakket, want ik krijg er een huis met een tuin en onze kat Joep bij! 

Wat heb je gestudeerd?

Ik ben in 2016 gestart met de bachelor Psychologie in Enschede. Na een mooie 3 jaren ben ik verder gaan studeren met de master Human Factors and Engineering Psychology. Een opleiding waarbij het contact tussen mens en machine centraal staat. Erg interessant en zeker in combinatie met de huidige digitalisering van het verkeer. Tijdens mijn stage heb ik kennisgemaakt met de mobiliteitswereld en leek het me leuk om me hierin verder te ontwikkelen, en daar was TripService!

Functie bij TripService sinds?

Sinds september heb ik de functie Project Manager, wat nog heel wat voeten in de aarde heeft gehad. Is het nou Projectmanager, Project manager, of Project Manager? Na een mooie discussie in Slack, ons interne communicatiesysteem, werd duidelijk welke versie het moest worden. Lees deze alinea nog een keer om erachter te komen wat het is geworden!

Wat heeft je ooit doen besluiten om bij TripService/BeSite te solliciteren?

Zoals ik al eerder zei, ik wilde graag verder in de verkeerswereld. Ik hoorde via via de naam TripService en ben eens gaan rondzoeken. Er was geen specifieke vacature online, maar heb een open sollicitatie gestuurd, waarna ik werd uitgenodigd op gesprek. Zo is het balletje gaan rollen, waardoor ik nu al twee maanden op het mooie kantoor van BeSite mag werken! 

Hoe bevalt het fietsen naar je werk? (door weer en wind)

Ja inderdaad, ik moet ongeveer 25 minuten fietsen als ik naar kantoor ga. Het bevalt erg goed, zeker na onze wekelijkse cross-fit training is de fietstocht een perfect cooling-down! Scheelt weer spierpijn. En als het met bakken uit de hemel komt heb ik hele lieve collega’s die mij nog wel eens willen ophalen. 

Hoe bevalt het je tot nu toe?

Goed! Mijn agenda wordt goed volgepland met allerlei afspraken, waardoor ik veel kan meekijken en leren. De sfeer op kantoor is top, dus dat kan alleen maar goed komen!

Wat was voor jou wennen?

Het schakelen tussen allerlei verschillende projecten is totaal anders dan de sleur van één afstudeerproject van driekwart jaar. Dit was even wennen, maar het bevalt me ook goed. Het geeft veel variatie in een week!

Wat vind je het leukste tot nu toe?

Ik denk het opstellen van resultaten rapportage van een project en het bijhouden van website/social media. Ook omdat je hierdoor snel leert hoe alle projecten in elkaar zitten en waar ik mijn voorkennis van gedrag en psychologie zou kunnen toepassen. 

Wat houdt jou druk op het werk?

Het bijhouden van alle systemen die intern worden gebruikt haha! Ohja, dat is ook nog iets waar ik aan moest wennen, alles wat je doet hou je weer bij in een ander systeem. Je mail, slack, urenregistratie etc. Ook zeer anders dan dat ene mailtje per week dat ik kreeg van mijn afstudeerbegeleider tijdens mijn studie. 

Wat doe jij in je vrije tijd?

Tijdens mijn vrije avond- en weekenduren houd ik me voornamelijk bezig met het maken van muziek. Ik speel klarinet in twee harmonieorkesten en val nog wel eens in bij andere (project)orkesten. Het is echt mijn passie en ik vind er ook veel van mijn sociale contacten. Concerten geven en bezoeken hoort hier natuurlijk ook bij. 

Verder heb ik in de corona-tijd wel ontdekt dat ik het leuk vind om oude meubels op te knappen of überhaupt te klussen in huis. Als ik in Varsseveld een beetje ben geland, lijkt het me nog leuk om volleybal weer een beetje op te pakken. Dit deed ik altijd voordat ik begon met studeren in Enschede. 

Broodje carpaccio of zalm?

Oef, ik lust in principe alles qua eten, maar ik denk dat die carpaccio toch iets meer lonkt dan de zalm. Wanneer gaan we lunchen?