Even voorstellen…Ellen Taken

De Picasso van BeSite! Ellen geeft niet alleen witte doeken vorm, maar ook geeft ze BeSite vorm met haar gedreven mentaliteit. Geen taak is voor Ellen te groot en hoe moeilijker, hoe leuker ze het vindt.

Naam, leeftijd, woonplaats, gezinssamenstelling, huisdieren?

Hoi hoi, mijn naam is Ellen Taken. Ik ben 33 jaar oud en woon in Eibergen. Ik woon samen met mijn vriend en 3 kinderen, Daan (5 jaar), Niels (bijna 3 jaar) en Liz (0,5 jaar). En natuurlijk onze hond Tyson.

Vrije tijd, hobby’s, sport?

Met drie kinderen heb je niet heel veel vrije tijd meer ;).  Sporten is niet echt mijn ding, ik heb in het verleden wel eens hardgelopen. Maar ook i.v.m tijdgebrek komt het er niet meer van om te sporten. Daarom is de geboden sport mogelijkheden vanuit BeSite wel een mooie stok achter de deur om toch iets te doen.

Daarnaast ga ik 2x in de maand naar een teken/schildercursus bij mij in de buurt. Zo heb ik ooit het ‘’Picasso-tje’’ gemaakt die nu bij Jurgen op kantoor hangt.

Je bent vorig jaar voor de derde keer mama geworden, congrats! Hoe bevalt de nieuwe gezinssamenstelling?

Erg druk, maar super leuk. Na 2 drukke, kabaal makende jongens, nu een schattig klein meisje. Heerlijk een beetje roze op de waslijn! Daan en Niels zijn ook helemaal gek op hun kleine zusje. Ze krijgt volop aandacht van de grote broers. Maar soms mogen ze haar wel iets meer met rust laten ;).

Als mama van 3 kids moet je je handen wel vol hebben thuis, hoe zorg je voor voldoende slaap zodat je overdag kunt werken?

Slapeloze nachten?? Nee dat kennen wij niet. Ik heb 3 slaapkoppen van kinderen. En Liz ging hier (gelukkig) gewoon achteraan. Met 1 maand zat er al 6 uur tussen de voedingen ‘s nachts. En met 1,5 à 2 maand zelfs al 8 uur. Ook al heb ik geen slapeloze nachten door de voedingsritme, moet ik wel zeggen dat ik wel bijna elke nacht het bed uit moet. Om even een speentje te zoeken, of als Niels een nachtmerrie heeft of scheef in bed ligt.

Oké over naar de werkvragen, wat heb je gestudeerd?

Ik heb op mbo de opleiding SPW4 gedaan. Daarna heb ik op HBO de opleiding Kunst en Techniek gevolgd. Daarin wist ik in het 1e jaar als dat ik websites wilde maken. Dus heb me daarin ook verdiept. Vooral het programmeren was meer mijn ding, vormgeving ligt mij minder goed. Maar ik heb wel lessen gehad over ontwerpen en gebruiksvriendelijkheid (useability) 

Hoelang werk je al bij BeSite en wat deed je toen je begon?

Sinds afgelopen november werkte ik 9 jaar bij BeSite. Ik heb mijn afstudeerstage bij BeSite gedaan. Dat is denk ik al wel 11 jaar geleden. Nadat ik afgestudeerd was kon ik helaas niet bij BeSite blijven. Tijdens mijn studie werkte ik in de avond en weekenden als verzorgende niveau 2 in een verzorgingstehuis voor mensen met een lichamelijke beperking. Dit heb ik na mijn afstuderen nog een half jaar gedaan totdat ik bij A&M impact aan het werk kon. Hier heb ik ¾ jaar gewerkt, toen hadden zij helaas geen werk meer en werd mijn contract niet meer verlengt. Ik heb toen een open sollicitatie naar BeSite gestuurd en heb toen een 0-uren contract gekregen als Front-end Developer bij BeSite. Uiteindelijk gerold in de functie tot Proces Manager.

Waarom heb je de stap gemaakt naar Proces Manager en hoelang werk je nu in die functie?

Bij BeSite staat je takenpakket niet vast. Doordat we regelmatig voortgangsgesprekken hebben wordt er veel gekeken naar waar iemand blij van wordt. Ik denk dat ik nu 1,5 jaar deze rol toebedeeld heb gekregen. In de loop der jaren heb ik gewerkt aan verschillende activiteiten zoals testen van projecten. Zo kwam naar voren dat ik best kritisch ben en het opsporen van fouten als een uitdaging zie. Na een anderen aanpak van werkzaamheden heb ik meer verantwoordelijkheid gekregen bij projecten en had ik af en toe klantcontact. Zodoende groeide ik langzaam meer richting project aansturen en eigen projecten. Daarnaast werkte ik nog steeds websites zelf uit in HTML en CSS. Door mijn kritische blik werd ik steeds meer betrokken bij uren schattingen en nam volgens mij automatisch steeds meer de rol van aansturing over. Uiteindelijk ben ik ook een tijdje Project Manager geweest van Webshops (Woocommerce en Magento). Hierin had ik ook veel klantcontact maar ik merkte dat ik minder gelukkig werd van het steeds beantwoorden van mails. Ik wilde liever bezig zijn met de interne zaken en zorgen dat er een goed eindproduct opgeleverd werd. Daarnaast ben ik gek op puzzelen waardoor ik ook met plezier de planning kloppend houdt. 

Maar wat doe ik dan zoal tegenwoorden? Ik hou me vooral bezig voor procesmatige verbeteringen. Naast dat ik zelf verbeteringen signaleer en door probeer te voeren zijn er natuurlijk ook collega’s die verbeteringen zien. Zeker als er nieuwe collega’s bij komen, nemen zij ook andere inzichten mee. Ook ga ik graag met iedereen om tafel om samen te kijken waar verbeteringen liggen en hoe we die uit kunnen voeren.
Daarnaast leid ik retrospectives om projecten te evalueren. Hierin maakt het niet uit of een project goed of slecht gelopen heeft. Je kunt van elk project wat leren en als team verbeteren!
Ik begeleid intern ook projecten, zoals nieuwe websites en soms applicaties. Hiervoor ben ik betrokken bij uren schattingen, uitwerken van use cases en Jira tickets, inplannen van de ontwikkelaars, bijwonen en leiden van kick-offs en leiden van stand-ups, testen van opgeleverd werk (op basis van ontwerp, maar ook of het gebruiksvriendelijk te beheren is) en uiteindelijk ondersteuning/ aansturing bij livegang. Hierin heb ik nauw contact met Peter Smit of Tanja, zij onderhouden het klant contact.

Hoe zorg je ervoor dat de mannen naar je luisteren? 😉

Ik regeer met de harde hand ;p haha nee. Ik denk dat ik duidelijk en direct ben. Ik ben iemand die snel to the point komt. Ook in overleggen wil ik graag duidelijke afspraken en keuzes. Daarnaast probeer ik altijd te luisteren en vraag ik ook naar de mening van de jongens. Samen kom je tot de beste oplossing. Misschien helpt het ook dat ik al een aantal jaar mee draai, en daardoor redelijk wat ervaring heb. We hebben op dit moment ook een heel goed team zitten bij BeSite, ik werk prettig met iedereen samen en iedereen is behulpzaam.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste vind ik om samen een goed en mooi project op te leveren waar we trots op kunnen zijn. Helemaal als hierin het proces en de onderlinge samenwerking goed is verlopen.

Zijn er nog dingen in je werk die je zou willen doen? Bepaalde doelen behalen of dingen doen?

Tot nu toe waren mijn PM taken veel gericht op websites. Ik zou wel wat meer richting de ingewikkeldere applicaties willen. Dat is natuurlijk wat technischer, maar ik bijt mij graag vast in een project om mij dit helemaal eigen te maken. Ik ben ondertussen ook al bezig met wat lopende projecten

Wat doe je het liefste als je zonder kinderen (en kerel) bent?

Rustig een film kijken. Ik ben helemaal fan van die meidenfilms die voorspelbaar goed aflopen. Of winkels in en uit struinen.

Taart of ijs? (en welke smaak dan?)

IJs, Yoghurt amarena, monchou en oreo (neem meestal 3 bolletjes) ;p