Even voorstellen…Harm Rutgers

Harm gaat aan de slag als Software Tester bij BeSite. Een nieuwe functie bij BeSite die zich in de loop der tijd zal verduidelijken. Om te verduidelijken wie Harm is, stelt hij zich voor.

Naam, leeftijd, woonplaats, woonsituatie?

Ik ben Harm Rutgers, 31 jaar en woon samen met mijn vriendin in Eindhoven. We komen beide uit de Achterhoek en zullen hier in het voorjaar weer naar terug verhuizen.

Vrije tijd, hobby’s, sport, huisdieren?

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met technologie en techniek. Op dit moment is dat voornamelijk prutsen met elektronica en wat oplossingen uitwerken voor een smarthome.

Daarnaast fiets ik graag. Ik doe aan spinning en bij voorkeur met mooi weer ga ik met mijn vriendin op vakantie met onze tandem.

Wat voor werk ga je doen bij BeSite?

Bij BeSite ga ik aan de slag als Software Tester. Ik lever een bijdrage aan de producten die worden gemaakt door de kwaliteit zoveel mogelijk (geautomatiseerd) te waarborgen. Dit klinkt misschien nog wat abstract maar het is een nieuwe functie die gaandeweg meer concrete invulling zal krijgen.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Hiervoor heb ik op de software afdeling van PIDZ gewerkt. Kort gezegd bieden zij een webapplicatie aan om zorgaanbieders te matchen met zzp’ers in de zorg. In mijn tijd bij PIDZ ben ik doorgegroeid van Software Developer naar Scrum Master en tot slot Proces Analist.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste aan mijn werk als Software Tester vind ik de uitdaging om oplossingen te bedenken hoe je de kwaliteit van software voor de lange termijn zichtbaar kunt verbeteren. Er zijn veel manieren om dit te doen en het spreekt mij aan om daarin een weg te vinden die passend is bij het bedrijf en daarmee ook praktisch is uit te voeren.

Favoriete artiest of band?

Hier heb ik er meerdere van en het kan per moment wisselen wie net iets meer de favoriete band is. Na verloop van tijd kom ik toch weer vaak uit bij Led Zeppelin. Dit is dan denk ik mijn standaard favoriete band.

Wat maakt jou aan het lachen?

Ik denk soms een verfijnd gevoel voor humor te hebben, maar in de praktijk zijn er vrij veel dingen die mij aan het lachen maken. Ik vind het leuk om naar cabaret en comedy te kijken/luisteren. In het bijzonder droge en sommige absurdistische humor. Wat dat betreft word ik niet gehinderd door enige kennis van zaken.

Wat is je favoriete drankje?

Karnemelk of speciaal bier; lastige keuzes.

Wat heb jij op je bucketlist staan?

Op dit moment nog niets.

Welke serie of film heb je voor het laatst bekeken?

Ik kijk op dit moment weer de Sherlock Holmes serie (van de BBC). Deze heb ik al vaker gezien, maar een goede serie/film kan ik met veel plezier vaker kijken.

Wat doe je het liefst op een vrije dag? 

Hier heb ik geen vast ritueel voor, maar vaak komt dit uit op rustig bezig zijn met mijn hobby’s.