Even voorstellen…Jeroen Schutte

Jeroen is degene die hier het langste als nieuwe medewerker rondloopt. Ook hij stelt zich met veel plezier voor.

Leeftijd, woonplaats, gezinssamenstelling, hobby’s, sport?

Hi, ik ben Jeroen en werk sinds kort bij BeSite. Sinds een kleine 3 jaar woon ik weer in Aalten, het dorp waar ik ben opgegroeid. En dit op steenworp afstand van BeSite (mits je enkele honderden meters kun gooien) samen met mijn vriendin en ons zoontje.

Wat heb je voor BeSite uitgespookt? (en hoe ben je bij BeSite gekomen)

Hiervoor heb ik Informatica gestudeerd aan de HAN in Arnhem en daarna in Nijmegen. Sindsdien heb ik 11 jaar ervaring opgedaan als software ontwikkelaar in de Microsoft .NET stack. Hier gewerkt aan verschillende web-applicaties, groot en klein. Afgelopen december ben ik op miraculeuze wijze in de zoekresultaten van Jurgen (eindbaas bij BeSite) terecht gekomen op LinkedIn. Hij heeft me uitgenodigd voor een kopje koffie en zodoende is het balletje gaan rollen, met als resultaat dat ik sinds mei 2021 bij BeSite werk.

Vertel eens, wat doe je bij BeSite?

Bij BeSite heb ik de functie van Lead Developer. Wat inhoud dat ik een deel van mijn tijd nog steeds mag bouwen en ontwerpen aan mooie software, en ik houd me bezig met aansturen van het Development team.

Hoe bevalt het je tot nu toe?

Heel goed! Ik ga iedere dag met plezier aan het werk, mag leuke dingen doen en krijg tijd om nieuwe dingen uit te zoeken.

Wat was voor jou wennen?

Zoals ik al zei heb ik 11 jaar ervaring software maken in Microsoft .NET stack. Dat BeSite dat niet doet en software in PHP (met de bijbehorende frameworks) ontwikkeld op unix systemen was voor mij even wennen. Nu ik hier bijna een half jaar mee bezig ben weet ik al bijna niet meer anders.

Je woont het dichtste bij werk van iedereen. Zou je hier ook hebben gewerkt als het 30 minuten rijden was geweest?

Dat had best gekund ja. 30 minuten rijden naar mijn werk heb ik enkele jaren gedaan en nooit als een probleem gezien. Maar dat BeSite lekker dichtbij is, is mooi meegenomen. Veel beter voor het milieu!

Wat vind je het leukste tot nu toe?

De veelzijdigheid. Het ene moment bezig om nieuwe functionaliteit te maken, dan een overleg met de klant voor toekomstige ontwikkeling. En vervolgens de oorzaak van een probleem zoeken samen met een collega: Hey, op mijn laptop werkte het nog prima?

Wat houdt jou bezig op het werk?

Momenteel werk.

Wat wil je nog bereiken bij BeSite / in je carrière?

Verder groeien in mijn nieuwe rol bij BeSite. Processen rondom software ontwikkeling verbeteren.

Appel of banaan?

Lekker appeltje voor de dorst.