Even voorstellen… Jurgen Rutgers

The man, the myth, the one who started it all, it’s the bossman Jurgen! Wat zouden we jou kunnen vragen wat we nog niet weten? We gaan een poging doen.

Naam, leeftijd, woonplaats, gezinssamenstelling, huisdieren?

Mijn naam is dus Jurgen Rutgers (of Rutger voor intimi), inmiddels 41 jaar (auw) en ik woon in Lichtenvoorde samen met Marjolijn en onze 2 kinderen Isa en Boaz. We hebben 3 jaar een hamster gehad, maar sinds die is overleden zijn er geen nieuwe huisdieren meer bijgekomen. 

Vrije tijd, hobby’s, sport?

Ik ben een echte lezer. Met twee kranten per dag (wie leest er nog een krant?), een aantal tijdschriften en daarnaast stapels boeken. Ik ben gek op non-fictie over economische thema’s, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast lees ik ook graag thrillers voor het slapen gaan. Ik sport normaal gesproken 2x per week met een instructeur (anders wordt het niet wat) en probeer ook wekelijks een rondje hard te lopen. En als ik echt rust nodig heb, ga ik op zondag met een vriend een rondje golfen in Winterswijk.

Wat bestel je bijna standaard van het menu als je op restaurant bent?

Crème brûlée, of Crema Catalana zoals het heet in Catalonië. Ik heb in 2003 ruim vijf maanden in een hotel gewoond voor mijn afstuderen in Spanje en daar hadden ze dit op de kaart staan. Enfin… ik kan er geen genoeg van krijgen 🙂 Moet het wel een echte zijn, niet een die kant-en-klaar uit de koelkast komt. Dan knap ik daar echt op af.

Je hebt BeSite opgestart in 1999. Wat vind je ervan dat je nu 23 jaar verder bent en het bedrijf is zoals het nu is?

Ik ben erg blij hoe het bedrijf nu loopt en het team waarmee ik mag samenwerken. Mijn grootste uitdaging is altijd de juiste balans vinden tussen “wat doe ik nog wel” en “waar moet ik mij ook echt niet meer mee bemoeien”. Ik heb daarbij erg moeten leren dat ik ook anderen ruimte moet geven om met goede ideeën en oplossingen te komen en daar dan ook volledig in mee te gaan. Inmiddels lukt me dat volgens mij aardig en daardoor komen we als bedrijf ook veel verder, dan dat mijzelf in mijn eentje was gelukt. En daar ben ik erg blij mee!

Oké een korte recap, hoe kwamen jullie ook al weer op het idee om BeSite te starten?

We waren handig met computers, maakten al websites voor de lol tijdens onze HAVO tijd en we kregen steeds vaker de vraag van bedrijven (via via via) of wij ook niet een website konden bouwen. Eerst vanuit de ‘zwarte kas’, maar later wilden ze toch wel echt een factuur. En ohja, …. de rest kun je ergens aan het einde van dit jaar lezen in mijn boek!

Favoriete boek op professioneel gebied? 

Poeh… dat zijn er best wel een aantal eigenlijk. Maar vooruit, ik ga voor het boek GRIP van Rick Pastoor. Dit boek krijgt iedere collega in ons team ook als welkomstcadeau met als doel om slimmer en beter te leren werken. Het boek geeft een mooie samenvatting van veel andere boeken die ik hier had kunnen noemen, zoals Getting Things Done en Focus. Alles draait om het vinden van je flow, het organiseren van je werk en het leren omgaan met alle informatiestromen die op je afkomen. Ik merk dat veel mensen hier zich niet bewust van zijn, terwijl als je hier wel bewust mee omgaat, je dit direct scheelt in je werkdruk. En niet onbelangrijk, het brengt je indirect ook meer werkplezier!

Favoriete boek wat je gewoon voor de lol hebt gelezen?

Ik vond het boek van Joop van den Ende over zijn leven erg indrukwekkend. De wijze waarop hij creativiteit en ondernemerschap weet te combineren is mooi om te lezen en de wereld van televisie en theater heeft voor mij nog steeds ook iets magisch. Het heeft mij ook geïnspireerd dat je gewoon altijd alles kunt doen in je leven, als je er zelf maar in gelooft. 

Heb je nog bepaalde wensen of doelen voor het bedrijf die je wilt behalen?

Ik wens dat de bedrijven kunnen blijven bestaan zoals ze nu zijn, waarbij een beetje groei fijn is om te kunnen blijven investeren in goede mensen. Groei is daarbij zeker niet het doel op zich, plezier hebben en houden in ons werk vind ik het belangrijkste uitgangspunt. Ik heb ook tijden gekend waarin we minder plezier hadden in wat we deden en daar heb ik best wel even last van gehad. Toen was mijn focus soms iets teveel gericht op groei-groei-groei, terwijl ik nu weet dat het veel leuker is om met een mooi team te werken aan gave projecten en producten. Dus mijn belangrijkste doel is en blijft veel plezier hebben in wat we als team met elkaar mogen doen.

Wat was het eerste album, single, lp die je hebt gekocht?

Dat is even goed nadenken…. ik ken best veel muziek, maar ben altijd slecht in het onthouden van dit soort dingen. Volgens mij was het een single van Bryan Adams van de film Three Musketeers met de titel All for Love. Ohjee, zegt dat iets over mijn muzieksmaak? 😉 Ik heb daarnaast 1 oudere broer en 2 oudere zussen, dus groeide ook al snel op met allerlei andere popmuziek. Zo ken ik bijna alle teksten van Doe Maar uit mijn hoofd…

Zoet toetje of kaasplankje? Maar… wat is dan je favoriet?

Kaasplankje met daarop in ieder geval een oude bergkaas, een goede brie en oude geitenkaas… hmmmm! Niet vergeten: een goede port erbij!

Heb je een bepaalde motto of lijfspreuk die je uitspreekt wanneer je weer een crazy drukke volgeplande week voor de boeg hebt?

Heb ik wel eens zo’n week dan? Haha! Ik ben wel van het motto “Ondernemen is de dag van morgen creëren” en dus zit ik wel heel graag in de actiestand. Maar ik kan soms ook prima even rustig met een boek zitten. Ook mediteer ik sinds een aantal jaren en ik heb dat ook echt wel nodig om weer even af te schalen. Maar uiteindelijk heb ik gewoon veel energie die eruit moet, dus geef mij maar een volgeplande week vol met afwisselende afspraken en projecten. Dan ben ik toch op mijn best :-).