Maikel-met-Nova

Even voorstellen … Maikel Straub en Nova

Deze keer stellen we niet alleen een medewerker voor, maar ook zijn hondje. Want wat zijn we toch weg van deze kleine viervoeter. Ook op kantoor kunnen we af en toe van haar genieten.

Maikel, stel jezelf eerst eens voor.

Ik ben 28 jaar en woon nu 3 jaar in een appartement in Terborg. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met het slimmer maken van mijn appartement, wat dingetjes in elkaar solderen, Netflix uitspelen en gamen. 

Hoe ben je bij BeSite gekomen & hoelang werk je bij BeSite?

Ik ben bij BeSite gekomen doordat ik er eerst stage heb gelopen. Daarop aansluitend een half jaar 2 dagen in de week bij BeSite gewerkt terwijl ik bezig was met mijn minor. Na het afstuderen werd ik gebeld en uitgenodigd voor een gesprek. Mijn stage was in de 2e helft in 2015.

Wat voor werk doe je en wat houdt dat in voor de leken onder ons?

Ik ben Back-end Developer en hou me de laatste tijd vooral bezig met alles rondom BeSmart (Mobility Portal en ParkWebshop dus). Dat betekent dat ik zorg dat de gebruikers van Mobility Portal snel en uitgebreid reisadvies krijgen en dat gebruikers van de ParkWebshop een vloeiende ervaring hebben bij het boeken van hun parkeerplaats.

Wat vind je tot nu toe de leukste klus die je hebt gehad bij BeSite?

De leukste klus is Mobility Portal 3.0, die hebben we vanaf de grond opnieuw opgezet en daardoor hadden (hebben) we erg veel vrijheid over hoe we bepaalde zaken willen oppakken. De techniek en innovaties staan immers niet stil 🙂

Lievelingseten?

Pizzaaaa!

Lekker, maar uh, hoe sta jij tegenover ananas op de pizza?

Oeh gevaarlijke vraag… maar in combinatie met ham gaat het wel.

Hoe bevalt het thuiswerken?

Goed! Ik heb het gevoel dat ik me meer / beter kan concentreren en niet zo snel wordt afgeleid. Hoewel de lijn tussen werk en privé zo wel kleiner is geworden, denk ik dat ik nu na ruim 1,5 jaar wel een goede balans heb weten te vinden.

Is het vele thuiswerken de reden dat je Nova hebt aangeschaft?

Nee, maar het heeft de keuze wel makkelijker gemaakt. Mijn ouders hebben ook een hondje van inmiddels ruim 10 jaar, die we destijds hebben genomen na het vele zeuren van mijn kant :-). Nadat ik het huis uitging, miste ik die kleine viervoeter best wel en zat ik al te twijfelen om er zelf een te nemen. Doordat ik 36 uur per week op kantoor ben, leek me dat niet eerlijk tegenover een hond. Nadat we zoveel thuis aan het werk waren, heb ik het er met Jurgen over gehad om te kijken wat de “regels” werden nadat er versoepeld zou worden vanuit de overheid. Een maand later heb ik Nova opgehaald.

Nova-op-kantoor

Hoeveel stappen per dag maak je nu meer nu je een hond hebt?

Ik loop gemiddeld zo’n 8 kilometer op een dag nu, dus zo’n 40 – 45 kilometer per week meer dan voorheen denk ik.

Kom je nu meer op kantoor werken nu Nova ook meekan?

Ja! Dat is wel de bedoeling, Nova gaat eerst op de vrijdagen nu mee naar kantoor. Dat is voor mij een halve dag, het is tevens de rustigste dag qua drukte op kantoor en kan ze aan de omgeving wennen. 

Oke nu weten we al veel meer over jou, vertel eens over de kleine pluizenbol!

Nova-met-stok

Nova is een teefje, geboren op 14 mei 2021. Ze is een kruising tussen een Sheltie en een Keeshond. Hierdoor zal ze relatief klein en licht blijven (verwachting is een schofthoogte van rond de 25 centimeter). Verder vallen haar blauwe ogen iedereen direct op!

Verder zit ze vol met energie en is ze erg dol op speelgoed met touwen. Ook andere honden en mensen vindt ze onwijs leuk en wordt ze razend enthousiast.

Op de vrijdagmiddag lopen we altijd naar het bos (de Paasberg) en dan neemt ze elke keer een tak mee. Die sleept ze dan honderden meters terug naar huis, er is geen tak te groot voor haar! 

Haar naam is afkomstig uit de sterrenkunde, waarbij een (super) nova een ster is die plots veel helderder wordt.

Als ineens klanten op vrijdagochtend op kantoor willen afspreken, weten we waarom :).