Even voorstellen…Monique Tijdeman

Jouw gezicht staat het meeste op de werkenbijbesite website, onze eigen BeSite celebrity. Bij BeSite doe jij een hoop! Je bent stagebegeleider, HR-Manager en een super gezellige collega! Maar wat doe je nog meer?

Naam, leeftijd, woonplaats, gezinssamenstelling, huisdieren?

Hi, ik ben Monique Tijdeman. Ik ben 40 jaar oud of jong, ligt eraan hoe het bekijkt. Ik moest overigens wel even wennen aan 40 zijn, de eerste week deed het best een beetje pijn :-). Ik woon in Winterswijk samen met met mijn vriend Roy en onze dochters Lela (10) en Nura (8).

We zijn alle vier enorme kattenliefhebbers en met name van het ras Blauwe Rus. We hebben een kater Vigo en een poes Farah. Over 2 weken komt er nog een kitten bij, haar naam is Abby. Vorig jaar hebben we onze tuin helemaal opgeknapt en catproof gemaakt, nu kunnen ze fijn buiten spelen.

Vrije tijd, hobby’s, sport?

Uiteraard ga ik regelmatig mee sporten met het team en daarnaast doe ik 2x per week aan kickboksen en probeer ik elke dag een stukje te wandelen. 

Voorheen heb ik veel aan trailrunning gedaan en ook hardlooptraining gegeven, maar doordat alle wedstrijden uitbleven had ik even geen motivatie om te trainen. Verder ben ik regelmatig te vinden op de skeelerbaan in Winterswijk en voor een wandeling in het bos met het gezin.

Wat heb je gestudeerd?

Ik heb de MBO opleiding Directiesecretaresse/Management Assistente gevolgd, daarna ben ik gaan werken als Management Assistente P&O/Directiesecretaresse omdat ik niet goed wist wat ik verder wilde gaan studeren.

In de avonduren heb ik toen later de studie Personeelsmanagement afgerond, dat vond ik toen al een leuk vakgebied. Ook heb ik nog een tijd als recruiter gewerkt, maar dat was toch niet echt mijn ding.

Afgelopen maart heb ik de opleiding Basiskennis Boekhouden met succes afgerond. En ben ik geslaagd voor de opleiding Looptrainer van de Atletiekunie. Ik heb altijd al iets met sport gehad, heb ook bij diverse sportscholen gewerkt als hobby. Ik houd ervan om mensen te motiveren en te begeleiden naar hun doel.

Hoe ben je bij BeSite gekomen? En met welke functie ben je gestart?

Ik ben begonnen in september 2019 als Office Manager. Dat vond ik toen erg spannend, want ik had daarvoor 12,5 jaar bij dezelfde werkgever gewerkt. Maar soms is het tijd voor een nieuwe uitdaging en dat is BeSite geworden. Ik ben elke dag nog erg blij met deze beslissing!

Afgelopen jaar ben je doorgestroomd tot HR-Manager, wat heb je daarvoor moeten doen om er te komen?

Door vooral mezelf te zijn, maar het belangrijkste is toch wel, door goed te kijken en te luisteren naar het team. Wat speelt er en waar is er behoefte aan? BeSite heeft mij de kans gegeven om hier zelf ook in te groeien en daar ben ik ontzettend blij mee!

Hoe bevalt je werk? Wat moet je allemaal doen, in grote lijnen?

Wil je een kort of lang antwoord :-). Heel erg leuk, ik heb het onwijs naar m’n zin! 

Ik heb veel verschillende werkzaamheden. Dit loopt van de boekhouding/administratie tot aan sollicitatiegesprekken voeren, alsook de voortgangsgesprekken met collega’s. 

Maar ook heb ik de verantwoordelijkheid voor de webshop van ons zusterbedrijf TripTicket. Daarnaast begeleid ik stagiairs en niet geheel onbelangrijk, zorg ik ervoor dat we niet zonder koffie komen te zitten ;-).

Heb je het ooit ook eens NIET druk?

Haha.. nou eigenlijk is elke dag best ‘druk’, maar dat vind ik prettig. Daarnaast plan ik altijd ruimte in m’n agenda om taken goed en netjes te kunnen afronden. En tijd voor collega’s maak ik altijd tijd vrij.

Wat vind je het leukste aan werken bij BeSite?

Dat we een leuk en gezellig team zijn die goed zijn in hun vak, maar ook altijd voor elkaar klaar staan. Dat geen enkele dag hetzelfde is en dat we de ruimte en het vertrouwen krijgen om onszelf te ontwikkelen.

Favoriete activiteit om te doen met je meiden/dochters?

Samen koken en bakken is altijd erg leuk. We gaan ook regelmatig samen skeeleren op de mooie baan in Winterswijk. Maar lekker een middag op de bank met wat lekkers en een film is ook altijd goed of een spelletjesmiddag bij slecht weer. Daarnaast zijn ze beiden ook erg sportief, Nura turnt bij de selectie en Lela rijdt paard en zit ook op kickboksen. Dus ik zit regelmatig op de tribune om ze aan te moedigen.

Waar wil je in 2022 voor gaan op persoonlijk of professioneel vlak?

Uiteraard wil ik mezelf altijd uitdagen om nog beter te worden in m’n vak. Ik zit te denken aan persoonlijke coaching, omdat ik ook altijd nog kan leren van anderen.

Je hebt het laatste jaar het e.e.a. aangepast in en om je huis. Moet er nog iets gebeuren of is het nu klaar?

We hebben beiden een zwak voor jaren 30 huizen, die van ons komt uit 1937. Het nadeel van een ‘oud’ huis is, dat het veel houtwerk heeft, dus dit jaar gaan we de buitenboel schilderen. De tuin is inmiddels zo goed als klaar, daar gaan we deze zomer lekker van genieten. Alleen de oprit moet nog opnieuw worden bestraat en binnen nog wat schilderwerk. Maar een eigen huis is nooit klaar toch? 

Favoriete gerecht om te eten?

Oei, lastige vraag. Maar dan denk ik toch sushi.

Favoriete gerecht om te maken?

Pasta Carbonara vind ik heel erg lekker, maar zodra het asperge seizoen weer begonnen is, dan kan ik daar ook altijd wat lekkers mee maken.