Even voorstellen…Niels van Ree

Niels-en-vriendin-Manon

Op de fiets, het voetbalveld en bij het crossfitten, Niels vind je overal.

Hebben we een ontwerp nodig, dan moeten we bij Niels zijn, onze UX-designer. Strompelend komt hij dan naar je toe want arme Niels gaat van de ene blessure naar de andere de laatste tijd.

Naam, leeftijd, woonplaats, woonsituatie, huisdieren?

Ik ben Niels van Ree, 30 jaar en samen met mijn vriendin Manon woonachtig in Dinxperlo.

Vrije tijd, hobby’s, sport?

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik voetbal bij FC Dinxperlo en ga met vrienden geregeld hardlopen, wielrennen of mountainbiken. Verder ga ik graag met Manon op vakantie of weekendjes weg.

Je bent the one and only UX-designer bij BeSite, je moet het vast crazy druk hebben?! Wat moet je allemaal doen binnen je functie?

Ik ben verantwoordelijk voor het ontwerpproces bij BeSite en probeer dat, door verschillende onderzoeksmethodes toe te voegen, verder te verbeteren. Ik heb de afgelopen jaren geprobeerd om in het ontwerpproces meer focus op de eindgebruiker te krijgen. Hierdoor leveren we momenteel ontwerpen/websites op die veel beter aansluiten bij de wensen van de eindgebruiker. 

Wat heb je hiervoor gestudeerd?

Na een aantal andere HBO-opleidingen te hebben geprobeerd, heb ik de CMD (Communication & Multimedia Design) opleiding met specialisatie Interaction Design op de HAN in Arnhem afgerond.

Ben je gelijk van de studie naar BeSite gegaan of heb je nog iets tussendoor gedaan?

Ik heb tijdens mijn laatste studie al twee keer stage gelopen bij BeSite. Tussen deze stages werkte ik ook al een aantal uur per week voor BeSite. Het was voor mij ook een logische stap om na mijn studie fulltime bij BeSite te beginnen.

Niels-als-stagiair-bij-BeSite
Niels tijdens zijn stage in 2017
Niels
Gelukkig voor ons, Niels is blijven hangen na zijn stage.

Welk ontwerp vind je het gaafste dat je tot nu toe hebt gemaakt?

Elk ontwerp dat perfect aansluit bij de wensen en verwachtingen van de eindgebruiker vind ik gaaf! Sinds kort hebben we het ontwerpprogramma Sketch ingeruild voor Figma, waardoor we de toekomstige prototypes efficiënter en visueel nog aantrekkelijker kunnen opleveren. Het gaafste ontwerp moet nog komen dus!

Hoe zorg jij ervoor dat je op de hoogte blijft van nieuwe (design)technieken?

Ik ben geabonneerd op verschillende blogs, volg interessante UX-designers op Social Media voor inspiratie en begeleid af en toe een CMD-student, zodat ik ook meekrijg wat hen tegenwoordig geleerd wordt. 

Wat wil je sowieso nog bereiken binnen je werk?

Ik zou graag het UX-team de komende jaren verder uitbreiden, zodat BeSite op gebied van gebruiksvriendelijkheid en vormgeving nog betere producten oplevert. Daarnaast wil ik graag nog meer verschillende onderzoeksmethodes toepassen in het ontwerpproces. 

Nooit meer fietsen of nooit meer voetballen?

Poeh! Ik denk voetballen. Ik zie mezelf geen 20 jaar meer voetballen, terwijl je tot late leeftijd goed kunt blijven fietsen.

Niels-en-collega-Rob-op-de-fiets
Niels met collega Rob

Hoe ben je op het fietsen gekomen?

Mijn oudste broer had een racefiets en mountainbike die ik vaak kon lenen. Enkele jaren geleden heb ik beide zelf aangeschaft. Tegelijkertijd is bijna mijn hele vriendengroep gaan wielrennen. Met z’n allen maken we in de zomer mooie ritjes door de Achterhoek met nadien een koud biertje. 

Is er nog een bepaalde route, locatie of land waar je graag zou willen fietsen?

Ik zou graag een keer een klim zoals de Stelvio, de Mont Ventoux of de Alpe d’Huez beklimmen. In Nederland heb ik het meeste wel gezien.