Even voorstellen…Peter Smit

Niemand heeft scherper in de gaten wat de status is van een project en wat er voor een klant nodig is dan Peter Smit. Het kan bijna niet dat je Peter niet kent en toch geven we ook hem het podium.

Naam, leeftijd, woonplaats, woonsituatie, huisdieren?

Peter Smit, op het moment van schrijven nog 37 ;-).
Woonachtig in het prachtige Aalten samen met mijn vrouw Esther en onze drie kinderen: Guusje van 6, Cees van 3 en Roos van 8 maanden.
Geen huisdieren.

Vrije tijd, hobby’s, sport?

Nou, ik vind heel veel dingen leuk, maar het liefst ben ik met mijn handen bezig. Ik klus graag aan oude auto’s (ik heb een Volkswagen Kever helemaal uit elkaar liggen) en ben altijd rondom huis bezig. Daarnaast zijn we als gezin graag ‘onderweg’. Vanaf maart tot en met oktober zijn we vaak op pad met de camper. Dat kan een dag naar de Slingeplas zijn, maar we zitten in het weekend ook vaak op de camping.

Peter aan het klussen aan een auto

Met drie kids in huis, waar haal je je vrije tijd vandaan?

Ja goede vraag, laten we het erop houden dat ik niet van stilzitten hou, dus mij zul je ‘s-avonds niet snel op de bank zien zitten. Ik ga liever klussen of sporten, dat geeft me meer energie! Daarnaast doen we veel samen met het gezin, dat komt de snelheid niet ten goede, maar het maakt het wel extra leuk.

Oude auto’s repareren en dan ook nog eens met je vrouw caravans opknappen en verhuren. Helpen je kinderen met opknappen?

Yes, die helpen graag mee waar dat kan. Maar ook als we een caravan via Marktplaats hebben gevonden gaan we met de hele fam Smit kijken en maken we er een dagje uit van. We proberen ze echt te betrekken bij dit nieuwe avontuur. Met het bedrijfje (Benniethuis) willen we het gevoel als wij met ons gezin op pad zijn, delen met anderen.

Je hebt al flink wat werkervaring, wat heb je voor BeSite gedaan?

Nou ik zal jullie mijn complete loopbaan besparen, want laten we het erop houden dat ik het maximale uit mijn studieperiode heb gehaald (8 jaar). Maar mijn eerste grote mensen baan was in de sportschool. Ik heb de opleiding Sportmanagement gevolgd, toen ik dat had afgerond bleek het erg lastig om een leuke baan te vinden. Dat heeft mij destijds doen besluiten om de opleiding Commerciële Economie erachteraan te doen. Deze opleiding heb ik deeltijd gevolgd. Na het eerste jaar ben ik bij Rotra in Doesburg aan de slag gegaan als online marketeer. Na vier jaar kwam ik in contact met Jurgen, omdat wij op zoek waren naar een nieuwe website leverancier. Na afloop bij Jurgen op de koffie geweest en na drie gesprekken aangenomen als online marketeer!

En inmiddels ben je Account manager. Wat vind je zo leuk aan het werk?

De afwisseling, ik vind het heerlijk om voor verschillende opdrachtgevers aan het werk te zijn en overal kennis van op te doen. De ene keer sta ik met een (zonder) haarnetje in een vriescel, de andere keer mag ik naar Nieuwegein om het experience center te zien. Dat maakt ook dat mijn dagen zo verschillend zijn. Daarnaast is het erg fijn dat wij bij BeSite de vrijheid krijgen om invulling te geven aan onze eigen rol. Ik ben Account Manager, maar voel me ook wel Business Developer, omdat ik de vrijheid krijg om samen met klanten nieuwe diensten te ontwikkelen.

Wat is de volgende stap die je wil/gaat maken binnen je functie?

Nou ik krijg binnen BeSite heel veel ruimte om nieuwe dingen te doen. Dat vind ik heel erg tof, omdat ik hiermee zelf invloed kan uitoefenen op mijn rol/functie. Zo help ik nu verschillende bedrijven bij de implementatie van Monday als managementtool. Daarnaast heb ik samen met klanten en collega’s een roadmap ontwikkeld voor de B2B portal. Daar wil ik komend jaar nog gerichter op in gaan zetten, zodat we dit verder kunnen uitbreiden. Kort samengevat wil ik graag nog wat meer opschuiven richting Business Developer.

Peter met zijn gezin op de camping

Wat vind je het leukste om te doen als gezin?

Avonturen beleven, zoals mijn kids dat noemen. Dus lekker met de camper op pad naar mooie plekken! Dat geeft mij persoonlijk ook een enorm gevoel van vrijheid.

Van wie was je vroeger mega fan?

Pfoe geen idee eigenlijk… maar mijn eerste singeltje was van DJ Jean en die heb ik wel grijs gedraaid. Voor de mensen die wat jonger zijn: vroeger hadden we CD-spelers. Daar kon je ronde schijfjes instoppen en dan kwam er muziek uit ;-)! Mooi detail is dat ik een krantenwijk had en een discman zonder ‘anti-shock’. Ik liep de hele krantenwijk op mijn tenen zodat de muziek niet oversloeg ;-)!