Even voorstellen…Peter Verbrugge

Het is zo’n oude olifant in de kamer, we kunnen het niet niet benoemen, maar Peter is de oudste collega binnen BeSite en hij krijgt dit menigmaal te horen. Hoe oud hij dan ook mag zijn, hij komt wel vlug terug met grapjes op zo’n moment.

Gelukkig kan er ingezoomd worden door Peter zodat hij de tekst kan lezen want ook hij stelt zich voor aan je.

Naam, leeftijd, woonplaats, gezinssamenstelling, huisdieren?

Peter Verbrugge. Mijn leeftijd is nu na de intro natuurlijk geheim. 😉 Maar voor die bezoekers die het écht willen weten, mogen het uitrekenen. Ik ben van 1977. Ik ben woonachtig in Doetinchem, waar ik geboren en getogen ben, samen met mijn vrouw Saskia en onze twee dochters, Renske en Daphne. Wij, of liever gezegd Renske en Daphne, hebben beide nog een Cavia als huisdier.

Vrije tijd, hobby’s, sport?

Vrije tijd? Dat heb ik veel te weinig. Of is dit niet de strekking de vraag? ;-P In mijn vrije tijd kijk ik, tussen de dagelijkse klussen door, graag naar series. Daarnaast mag ik graag mezelf bezig houden met automatiseren van mijn huis. Van lampen die automatisch aan gaan tot gordijnen die vanzelf openen en sluiten. Erg leuk om daar mee bezig te zijn. Qua sport heb ik vroeger vanalles gedaan. De laatste jaren ben ik vooral druk met hardlopen. Ik heb al meerdere halve en hele marathons gelopen.

Vorige keer heeft Caspar verteld wat hij doet als Back-end Developer. Misschien dat als jij uitlegt wat je doet voor werkzaamheden, dat we het nu wel begrijpen.

Ik ben binnen BeSite ontwikkelaar. Dat houdt in dat ik me bezig houdt met het ontwikkelen van de techniek achter een website of applicatie.
Wat houdt dat in? Simpel gezegd zorg ik er bijvoorbeeld voor dat de informatie die in een CMS ingevoerd wordt, getoond wordt op de website. Dat wanneer je bijvoorbeeld informatie instuurt, dit opgeslagen wordt in een database en bewaard blijft. Of dat wanneer er een formulier ingestuurd wordt, de ingevulde gegevens gecontroleerd worden en bijvoorbeeld per mail verstuurd wordt. Eigenlijk zorg ik er dus voor dat alles wat je niet ziet aan een website, maar wel gebeurt op de achtergrond werkt en gemaakt wordt.

Weet je nog wat je hiervoor hebt gestudeerd?

Na de vroegere MAVO ben ik naar de MTS gegaan en heb ik de opleiding Technische Informatica gevolgd. Tijdens mijn laatste stage in het vierde jaar, ben ik bij mijn toenmalige werkgever, Veronica Digitaal, blijven “plakken” en mijn werkende leven gestart.

Naast Developer ben je ook stagebegeleider. Hoe ben je daarin gerold en wat moet je daarvoor doen?

Een oud collega van ons heeft me gevraagd de stagecoördinator rol op me te nemen. Nou weet ik alleen niet zeker meer of dat was omdat hij te druk was, of omdat hij ons ging verlaten. Maar ik ben zodoende eigenlijk in deze rol gekomen.
Als stagecoördinator beoordeel ik samen met mijn collega Monique de inkomende aanvragen. We lezen de brieven en plannen waar nodig gesprekken met stagiairs waarvan wij denken dat ze een leuke aanvulling zijn op ons team. En zo nu en dan ben ik ook als stagebegeleider actief.

Favoriete vrijetijdsbesteding?

Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd samen met mijn dochters te gamen. We doen graag spelletjes zoals Mario Party en Mario golf of Mario Party samen. Je hoort het al, allemaal Nintendo Switch spelletjes. Daarnaast mag ik graag een rondje wandelen door het bos, al hebben de meiden thuis daar niet altijd zoveel zin in. 🙂
Daarnaast mag ik graag naar Disneyland gaan. We zijn al meerdere jaren achter elkaar geweest en ook meegedaan aan diverse Disney Runs. Nu met corona is het de laatste jaren er niet meer van gekomen. Hopelijk kunnen we snel weer op een leuke manier gaan.

Wat maakt het werk zo leuk voor je?

De technische uitdaging. Ik vind het leuk om me met technische zaken bezig te houden. Om van een idee op papier, iets werkends te kunnen maken. Daarnaast de afwisseling in de werkzaamheden en het bezig zijn met verschillende projecten.

Wat was het eerste album, single, lp die je hebt gekocht vroegah?

Dit moest ik even opzoeken. Ik weet dat het van Queen was, maar wist niet meer de exacte naam van het album. Dat was uiteindelijk Greatest hits 2. Vroeger, lang lang geleden, was ik wel een beetje een fan van ze. Niet heel zwaar fan. Dat heb ik eigenlijk nooit echt gehad. In de zin dat ik posters op de kamer had van bands, etc.