Even voorstellen…Wouter Spaargaren

We hebben een interview met Wouter afgenomen. Hij is 23 en werkt sinds september ‘21 bij BeSite als Jr. Online Marketeer.

Wouter in het kort

wouter met camera

Hoi, ik ben Wouter Spaargaren, één van de nieuwe collega’s bij Besite. Bij BeSite ben ik aan de slag als Jr. Online Marketeer. Ik ben een 24 jarige Aaltenaar, geboren en getogen. Sinds kort woon ik samen in het bruisende centrum van Aalten. Naast mijn werk ben ik veel bezig met voetbal, de was, stofzuigen en ga zo maar door. Een eigen huisje onderhouden is niet makkelijk.

Ha Wouter, hoe ben jij vandaag gestart met je werkdag?

Mijn werkdag begint elke dag om 08:00 uur, zo ook vandaag. Vaak ben ik een van de eerste op kantoor. Met een hoofd dat net is ontwaakt druk ik gehaast het alarm uit. Doe vervolgens alle verlichtingen aan, pak een kop thee en kruip achter het bureau waar de magie gecreëerd gaat worden.

Wat heb je gestudeerd? 

Voordat ik bij BeSite kwam heb ik in Enschede de studie Media, Informatie en Communicatie gevolgd, tegenwoordig bekend als Creative Business. Tijdens deze studie heb ik geleerd hoe producten succesvol op de markt gezet kunnen worden, en welke rol media daarbij kan spelen. Vervolgens ben ik naar Nijmegen verhuisd om mij te ontpoppen tot communicatiewetenschapper. Tijdens de pre-master en master heb ik in een hoog tempo onderzoek leren doen en leren toepassen in concrete uitvoerende plannen. 

Wat heb je hiervoor gedaan?

Van alles en nog wat. Zo heb ik een zakcentje verdient door te werken bij een boer, in een restaurant, als hulp in de huishouding en als communicatiemedewerker bij een organisatie voor blinden en slechtzienden. Het maakte mij niet zoveel uit wat het werk was. Daarnaast word ik enthousiast van nieuwe dingen die op mijn pad komen.

Hoe ben je bij BeSite terecht gekomen?

Via het young boys network. Of anders beschreven; ik had een kruiwagen. Tijdens mijn vorige baan had ik Peter Smit (Account Manager bij BeSite) leren kennen. BeSite had op dat moment het website concept ‘Werkenbij’ voorgedragen aan mijn toenmalige werkgever. Afgelopen zomer liet een maat van mij weten dat BeSite altijd open staat voor een open sollicitatie. Hij heeft mij opnieuw in contact gebracht met Peter waarna het sollicitatieproces startte. 

Wat doe je bij BeSite en hoelang al/pas?

Vanaf 1 september werk ik bij BeSite. Als Jr. Online Marketeer houd ik mij bezig met het verkrijgen van online succes voor verschillende partners van ons. De afgelopen tijd heb ik vooral veel mogen leren van alle facetten die online marketing te bieden heeft. De komende periode zal ik vooral bezig gaan met het ontwikkelen van content strategieën en het optimaliseren van websites, advertenties en social media kanalen. 

Hoe bevalt het je tot nu toe?

Erg goed. Bij BeSite krijg je ruimte om te leren en te groeien. Daarnaast hebben we een gezellig en energiek team. Op maandag samen sporten, elke middag samen wandelen en hebben we wat te vieren? Dan wordt er samen taart gegeten. Niet verkeerd dus! 

Zit je liever boven of beneden op kantoor?

Ik zit liever beneden. Tot het punt komt dat beneden te gezellig wordt, dan zit ik liever boven. Niet dat ik tegen gezelligheid ben. Integendeel, ik ga er helemaal in op en dat gaat soms ten koste van mijn productiviteit. 

Wat was voor jou wennen?

Het kantoorleven was wennen. Zes jaar lang heb ik op in de schoolbanken gezeten. Dat betekent een relatief lage werkdruk en zelf je tijden inplannen. Al krijg je bij BeSite veel vrijheid, een achturige werkdag is dan wel even wennen. Maar na een aantal weken ben je er al aan gewend en weet je niet meer beter. Daarentegen hoefde ik niet te wennen aan het team van BeSite. Neem van mij aan, je bent binnen no-time onderdeel van het team.

Wat vind je leuk aan je baan?

De afwisseling. Elk uur kan ik bezig zijn met aan andere klus. Het prikkelt mij enorm om voor verschillende bedrijven bezig te zijn met online problemen oplossen of online processen optimaliseren. Het geeft een kick als je een lastig vraagstuk oplost. Het leuke daaraan is dat ik daarbij ideeën mag uitwisselen met ervaren online marketeers en met partners.

Wat eet je bij de friet?

Ik ben zo’n persoon die luistert naar wat de personen voor mij bestellen. Dus dat zou je eigenlijk aan hun moeten vragen.