Tot ziens …. Liset Scholts

De tijd is gevlogen. Liset haar stage zit erop. Wij hebben genoten van haar altijd aanwezige lach en haar harde werk. Hoe heeft ze zelf haar stage ervaren? Dat vertelt ze hier.

Naam, leeftijd, studie en studiejaar?

Hey! Ik ben Liset, 17 jaar oud en ik zit in leerjaar 2 van de opleiding Marketing & Communicatie specialist.

Hoelang heb je stage gelopen bij BeSite?

Ik heb 16 weken stage gelopen. Van augustus tot en met december. De eerste 10 weken 5 dagen in de week en de laatste 6 weken 3 dagen in de week met daarnaast 2 dagen naar school. Na mijn stage moet ik voor de rest van het jaar 5 dagen in de week naar school.

Wat heb je tijdens je stage gedaan bij BeSite?

Waar zal ik beginnen…

Evenementen van Johan Cruijff ArenA, Afas Live en Ziggo Dome ingevoerd in ons systeem zodat klanten een parkeerplaats kunnen boeken, de klantenservice van TripTicket/ParkerenArenApoort, blogs online zetten, de social media beheren van BeSite en TripService, beurzen opbouwen, kaartaanpassingen doorvoeren/projectmail van TripService, het intranet personeelshandboek gemaakt, kortingscodes/deeplinks aangemaakt en nog veel andere kleine en grote taken.

Ook had ik wat standaard taken zoals boodschappen bestellen/uitpakken, eitjes koken, vaatwasser uitpakken, thee bijvullen, planten water geven en de tafel dekken.

Wat vond je het leukste om te doen?

De social media beheren. Ik mocht zelf berichten ontwerpen in Canva en ideeën bedenken voor de contentkalender. Ik had veel afwisseling en iedere dag had ik weer wat anders te doen, erg leuk. Ik heb veel geleerd en nieuwe taken uitgevoerd ten opzichte van mijn vorige stage. Ik heb ook een vlog gemaakt over het stagelopen bij BeSite.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je stage?

Hoe je het beste kunt plannen, ik was hier in het begin niet goed in en daardoor kreeg ik bepaalde taken niet af of kwam ik tijd tekort.

Ik had ook nog geen ervaring met de klantenservice. Hoe je een klant terug mailt en wat je zegt aan de telefoon. Ik vond het spannend om te bellen, nu gelukkig minder.

Is er nog iets wat je gaat missen, of juist helemaal niet?

De leuke collega’s met grapjes. Het was altijd gezellig en iedereen helpt elkaar.

De kaartaanpassingen en de vaatwasser uitpakken ga ik niet missen.

Heb je een tip voor toekomstige stagiairs?

Kook de eitjes op tijd anders zijn ze niet om 12:00 uur klaar. Vraag veel zodat je kunt leren. Zet de sites die je dagelijks gebruikt vast in je internetbrowser want het zijn er heel veel. Zo hoef je iedere dag weer niet alles te openen.

Hoe ziet je (vervolg)studie er verder voor je uit?

Ik moet nog 1,5 jaar van de opleiding Marketing & Communicatie. Dan ben ik 19 jaar dus dat is nog best jong, daarom wil ik waarschijnlijk een HBO opleiding gaan doen. Iets in de richting van Creative Business.

Wat zijn je plannen voor in de zomervakantie?

We gaan een bardienst draaien op de Zwarte Cross met BeSite, Ik ga zelf 2 dagen naar de Zwarte Cross, met vriendinnen naar Malta, wie weet nog naar een vakantiebestemming, terrasjes en leuke dingetjes tussendoor. Eerst nog de kerstvakantie en het nieuwe jaar in hahah.

Wat zoek je in een volgende stage?

Wat ik nu ook had, een gezellig bedrijf waar ik veel kan leren maar het ook leuk kan hebben:) Ik ben erachter gekomen dat ik het creatieve en social media leuk vind, dus wie weet een social media agency of een creatief bureau.