Tot ziens…Loes Hietkamp

De eerste HBO stagiair voor Marketing & Communicatie is een feit en het smaakt naar meer. Loes heeft zich de laatste maanden BeSite eigen gemaakt en veel dingen opgepakt waar wij weer mee verder kunnen! Zo heeft ze een concurrentieanalyse en een klantenenquête uitgevoerd waarvan we uitkomst o.a. gebruikt gaat worden om onze websites en marketing te verbeteren. Maar dat is niet alles, lees de blog om te weten hoe Loes de stage heeft ervaren.

Loes, stel je nog een laatste keer voor aan onze lezers.

Hoihoi, mijn naam is Loes, ik ben 21 en ik studeer HBO Commerciële Economie aan de HAN in Arnhem. Ik zit in mijn derde jaar nu, dus ik moet nog 1 jaar hierna.

Hoelang heb je stage gelopen bij BeSite?

Stagiairs Loes, Anne en Norick tijdens een borrel- en spelletjesavond

Van februari tot juni, dus 5 maanden in totaal.

Wat heb je tijdens je stage gedaan bij BeSite?

Heel veel verschillende dingen: website verbeteringen doorgevoerd, content en evenementen voor klanten doorgevoerd, ik heb casussen geschreven voor op de website, ik heb nieuwe programma’s ingesteld, de klantenservice voor TripTicket verzorgd, kaartaanpassingen doorgevoerd voor TripService, content gemaakt voor de Instagram, ga zo maar door. Naast dit alles heb ik voor mijn studie meerdere onderzoeken moeten uitvoeren waar ik voor ben geslaagd :-).

Wat vond je het leukste om te doen?

Het goed zetten van websites vond ik wel erg leuk om te doen. Dit had ik in eerste instantie niet verwacht. Hiermee bedoel ik dat ik kritisch naar enkele websites kon kijken en aan kon geven wat er nog niet goed aan is. Daarna heb ik het mogen verbeteren, zoals de veelgestelde vragen op Parkerenarenapoort.nl. Er kwamen vragen binnen via de klantenservice die veelvuldig uitgelegd waren op de website. Door de website kritisch te bekijken en de Veelgestelde vragen op te schonen, verwachten we dat men gemakkelijk het antwoord op hun vraag kan vinden. Ook aan de automatische mail hebben we gesleuteld zodat we een duidelijker beeld kunnen scheppen van de reactiesnelheid en de stappen die de klant zelf kan zetten.

Een foto van de derde helft van het hockeyteam van stagiaire Loes

Crossfit is wel heel anders dan hockey, hoe heb je het sporten ervaren met het team?

Ik vond het sporten altijd heel leuk, veel oefeningen gedaan die ik niet kende en na een uurtje he-le-maal kapot.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je stage?

Goed plannen, dat ging nog wel eens mis.

Wat had je niet verwacht, maar heb je geleerd en is toch leuk?

Ik had niet verwacht dat ik websitebeheer zo interessant/leuk zou vinden. Daar zou ik me wel wat meer op willen richten.

Hondje Nova van medewerker Maikel

Is er nog iets wat je gaat missen, of juist helemaal niet?

Nova, de hond van Maikel, ga ik wel missen. Mijn handen aan de eieren verbranden ga ik totaal niet missen.

Heb je een tip voor toekomstige stagiairs?

Ga altijd mee wandelen, de hele dag zitten is niks.

Hoe ziet je (vervolg)studie er verder voor je uit?

Ik ga hierna mijn laatste studiejaar in. Eerst ga ik mijn studie afronden en daarna kijk ik of ik nog wil doorstuderen of gewoon lekker aan het werk ga.

Wat zijn je plannen voor in de zomervakantie?

Ik heb nog enkele concerten en festivals op de planning staan. Daarnaast ga ik nog met mijn vriendinnen op vakantie naar Spanje. En aangezien dat niet allemaal gratis is, moet er tussendoor ook nog gewerkt worden.

Loes en een vriendin op een festival / Koningsdag

Wat zoek je in een volgende stage?

In een volgende stage zoek ik dezelfde fijne informele werksfeer. Het werk op zich wil ik iets minder breed pakken. Ik weet nu een beetje welke richting ik leuk vind, dus daarom wil ik me tijdens een volgende stage op een specifieker aspect focussen.