Tot ziens…Martijn te Selle

Digital Marketing is iets waar jij je het meest mee bezig hebt gehouden in het afgelopen half jaar bij Besite. De online marketing afdeling was erg blij met jouw komst en je hebt ze zeker niet teleurgesteld. Vertel eens hoe jij jouw stage hebt ervaren.

Wat studeer je en welk jaar zit je?

Ik volg de opleiding HBO Commerciële Economie en zit nu in het 4e en laatste jaar.

Hoelang heb je stage gelopen bij BeSite?

Ik heb een half jaar lang stage gelopen bij BeSite. Van september tot en met januari.

Wat wilde je leren of aan werken tijdens deze stageperiode?

Op het gebied van kennis wilde ik zo veel mogelijk leren over online marketing, aangezien dit ook mijn specialisatie was tijdens mijn opleiding. Qua persoonlijke ontwikkeling wilde ik werken aan het leren plannen. Dit gaat namelijk tijdens mijn studie nog wel eens mis.

Wat heb je tijdens je stage gedaan bij BeSite?

Ik heb mij voornamelijk bezig gehouden met het ondersteunen van de online marketing afdeling. Wouter en Arjan hebben mij eigenlijk overal bij betrokken. Zoekwoorden onderzoeken, Social-Media, SEA tot dashboarding. Noem het maar op en ik heb er wel mee te maken gehad.

Naast online marketing heb ik mij ook een korte periode bezig gehouden met Parkeren ArenApoort. Dit kwam vooral neer op mail en telefoontjes van klanten beantwoorden. Het leerzame hiervan was vooral het klantencontact en eventuele klachten oplossen.

Je gaf BeSite aan het begin van je stageperiode een 9.5, is dit nog steeds zo?

Zeker! Naast dat het een hele leuke ervaring is geweest, was het ook enorm leerzaam. De taken die ik heb moeten uitvoeren vond ik leuk om te doen en ik ben er achter gekomen dat ik dit in de toekomst wil blijven doen.

Hoe zag een dag bij BeSite er voor jou uit?

Vaak begon ik tussen acht en half negen met werken. Om negen uur begon de stand-up waarbij er kort werd verteld wat iedereen ging doen. Voor de rest van de dag ging ik vaak bezig met online marketing activiteiten. Bijna elke dag had ik wel een meeting staan of een korte brainstormsessie waardoor ik weer verder kon. Tussendoor beantwoorde ik twee keer per dag de mailtjes van Parkeren ArenApoort en nam ik de telefoon op van Parkeren ArenApoort. 

Wat vond je het leukste om te doen?

Het leukste om te doen vond ik wanneer ik langere tijd voor een klant bezig was. Dus bijvoorbeeld een volledig zoekwoorden onderzoek voor Kiwitz, om erachter te komen over welk onderwerp een pagina/blog geschreven moest worden. Hierna deze blog schrijven met bijpassende content en het blog dan vormgeven op de website. Dit vond ik erg leerzaam en leuk om te doen, omdat je lange tijd met een klant betrokken bent.

Wat was een uitdaging tijdens het stagelopen?

Toch wel het plannen. Naast de online marketing was er soms ook drukte bij Parkeren ArenApoort, wat ervoor zorgde dat ik mij soms niet aan mijn planning kon houden en hierdoor moest schakelen. Dit was wel erg leerzaam!

Hoe ziet je studie er nu verder voor je uit?

Ik moet nu nog alleen een afstudeerscriptie maken. Dit ga ik doen bij Bronkhorst High-Tech in Ruurlo. Hier ga ik ook een online marketing vraagstuk oplossen op het gebied van SEA.

Wat wil je doen als je je studie hebt afgerond? Is dat nog hetzelfde als een half jaar geleden? 

Ik wil nog steeds in de online marketingwereld blijven. Ik hoop door mijn afstudeerbedrijf komend half jaar er achter te komen of ik dit bij een marketingbureau wil doen of bij één bedrijf.