Tot ziens….Mike van Batenburg

Van harte Mike, je hebt het een aardig tijdje met ons kunnen volhouden ;). Ik neem aan dat je een GEWELDIGE tijd hebt gehad met ons. Zonder verder al te veel woorden in de mond te leggen mag je zelf ook vertellen hoe leuk je het bij ons vond.

Naam, leeftijd, woonplaats, woonsituatie?

Hallo, mijn naam is Mike van Batenburg, ik ben 22 jaar oud en woon in Isselburg net over de grens in Duitsland. Ik woon daar samen met mijn ouders en zus.

Vrije tijd, hobby’s, sport, huisdieren?

In mijn vrije tijd game ik met mijn vrienden en af en toe stream ik die games op Twitch. Verder vind ik het erg leuk om nieuwe dingen te leren via Youtube tutorials waarbij ik mijn kennis van het designen/ coderen kan verbeteren. Ook heb ik één hond in huis waar ik erg gek mee ben.

Wat studeer je en welk jaar zit je?

Ik studeer Mediavormgeving niveau 4 aan het Rijn IJssel en zit hier in het derde leerjaar. Hiervoor heb ik twee jaar lang de studie Mediaontwikkelaar gevolgd op het Graafschap College. Tijdens die opleiding kwam ik erachter dat vormgeving mij meer ligt, daarom ben ik halverwege de opleiding geswitched naar Mediavormgeving.

Hoelang heb je stage gelopen bij BeSite?

Van 30 augustus t/m 10 februari heb ik stage gelopen bij BeSite.

Heb je een bepaalde stageopdracht gekregen van school of moest je maar doen wat wij je opdroegen? 

Vanuit school heb ik twee kleine opdrachten gekregen. Halverwege mijn stage heb ik vijf opdrachten laten zien waar ik aan heb gewerkt en als eindopdracht heb ik tien opdrachten moeten laten zien. 

Wat heb je tijdens je stage gedaan bij BeSite?

Alles rondom Mediavormgeving. Ik heb materiaal mogen ontwerpen zoals visitekaartjes en banners en ik heb websites mogen bouwen die ik zelf ontworpen heb.

Wat vond je het leukste om te doen?

Ik vond alles eigenlijk wel leuk om te doen. Ik kreeg vaak nieuwe opdrachten waardoor mijn werk erg afwisselend was. Het was elke keer wel iets anders waardoor de stage leuk en verfrissend blijft.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je stage?

Het belangrijkste wat ik geleerd heb is dat ik kritisch(er) naar mijn eigen werk moet gaan kijken. Ik ging er altijd snel vanuit dat mijn eerste ontwerp gelijk goed was, terwijl er eigenlijk altijd ruimte is voor verbeteringen. Zo heb ik vaak mijn ontwerpen volledig omgegooid. Maar daar heb ik juist van geleerd.

Hoe ziet je studie er nu verder voor je uit?

Zodra ik terug op school ben, ga ik gelijk aan de slag met examens van de algemene vakken (Nederlands, Engels, rekenen etc.) Deze rond ik in het derde jaar af.  In het vierde schooljaar heb ik nog een half jaartje examens voor mijn keuzevak. Als afsluiting loop ik nog eens 20 weken stage. Om vervolgens mijn diploma te behalen.

Wat wil je doen als je je studie hebt afgerond?

Nadat ik mijn studie heb afgerond wil ik doorstromen naar het HBO om zo verder te groeien in mijn vak. Daarna is voor mij wel de tijd aangebroken om te gaan werken.