Tot ziens…Tygo Bollen

De tijd vloog voorbij voor Tygo. Hij heeft dan ook niet stil hoeven te zitten tijdens zijn stageperiode want Wouter en Arjan hadden voldoende voor hem in de planning. Lees verder hoe Tygo zijn stage heeft ervaren en wat zijn verdere plannen zijn.

Naam, leeftijd, studie en studiejaar?

Hey, daar ben ik alweer! Jeetje wat ging de tijd snel. Ik zal mij nog even opnieuw voorstellen. Ik ben Tygo Bollen, 22 jaar en laatstejaarsstudent van de hbo E-commerce.

Hoelang heb je stage gelopen bij BeSite?

Ik heb van begin februari tot (nu) eind juni stage gelopen bij BeSite, zo’n 20 weken in totaal.

Wat heb je tijdens je stage gedaan bij BeSite?

Oh echt van alles! Ik ga proberen zoveel mogelijk te noemen, komt‘ie!

Ik heb op gebied van betaal adverteren allerlei advertenties opgezet. Hieronder vallen verscheidene Facebook Ads campagnes en Google Ads campagnes zoals Search, Display en Performance Max. Ik heb ook veel campagnes kunnen optimaliseren door onder andere gebruik te maken van bodaanpassingen, microtargeting, zoekwoorden uitsluiten en zelfs AI.

Op gebied van organisch verkeer genereren heb ik voor verscheidene klanten SEO optimalisaties en content mogen maken en doorvoeren. Hierbij mag je denken aan zoekwoord onderzoeken doen, vervolgens blog schrijven en technische SEO punten verbeteren.

Verder heb ik een boel andere taken op kunnen pakken zoals 

  • Adviezen schrijven
  • Onderzoeken doen
  • Data-analyse
  • Masterclasses/webinars volgen
  • Marketing kanalen inrichten

Ik ben vast en zeker wat vergeten, maar dit geeft denk ik wel een goede indruk van mijn werkzaamheden.

Wat vond je het leukste om te doen?

Het leukste vind ik om te kijken naar een situatie, hier een analyse op los te laten, mogelijke verbeterpunten in beeld brengen en de punten vervolgens uitvoeren. Dit past goed bij de SEA werkzaamheden die ik heb gedaan. Als ik moet kiezen zou ik dus voor de SEA taken kiezen.

Wat had je niet verwacht, maar is toch leuk/heb je geleerd/ga je ook toepassen in je studie/stage/prive?

Ik ben samen met Arjan naar de WebWinkelVakdagen gegaan. Ik had niet gedacht een beurs te bezoeken tijdens mijn stage en vond dit erg leuk! Hier heb ik een introductie in onder andere CRO en Neuromarketing kunnen bijwonen. Dat was erg interessant! Ik hoop dat ik mij hier in de toekomst meer in kan verdiepen en om het succesvol te kunnen toepassen.

Stagiairs Loes, Anne en Tygo

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je stage?

Ik denk dat de belangrijkste dingen die ik heb geleerd zijn om veel te vragen, open te staan voor nieuwe ervaringen en plezier te vinden in mijn werkzaamheden.

Is er nog iets wat je gaat missen, of juist helemaal niet?

De smakelijke lunches met tosti’s en een lekker eitje zal ik, net als de gezelligheid, zeker gaan missen. 

Heb je een tip voor toekomstige Online Marketing stagiairs?

Geef aan wat je leuk vind om te doen! Zo kan je je bezighouden met taken waar je lol in hebt, dat maakt de stage nog leuker. Maar sta ook open voor nieuwe dingen, zo leer je meer over je vakgebied en kan je nog meer groeien.

Je studie is nu klaar toch? Wat zijn nu je plannen/hoe gaat de grote mensenwereld er voor je uitzien?

Mijn plannen zijn om fulltime aan werk te gaan in de online marketing (wat een shock he 😉). Daarnaast wil ik sparen om samen met mijn vriendin te kijken naar een huisje.

Wat zijn je plannen voor in de zomervakantie?

Mijn zomerplannen zijn om weer lekker veel te gaan sporten. Hier heb ik de afgelopen weken wat minder tijd voor gehad i.v.m mijn afstudeeropdrachten. Daarnaast ga ik op vakantie en wil ik deze zomer veel leuke dingen doen met vrienden, familie en mijn vriendin.