Wouter de expat

Hoi Wouter, of moet ik zeggen ‘Doei Wouter’, want je gaat er even van tussen!

Nou ja Doei, ik blijf natuurlijk wel werken, maar dat doe ik dan vanuit Portugal. Heel juli ben ik daar, maar je blijft mij gewoon zien bij de stand-ups en andere meetings neem ik ook aan deel. Alleen dan vanaf een afstandje. 

Zo zo. De eerste reactie die je dan krijgt is of je nog ruimte hebt in je koffer of dat iemand je koffer voor je moet tillen?

Hahaha, de reacties zijn inderdaad een klein beetje jaloers maar ook heel positief en bewonderend. Ze vinden het mooi dat BeSite mij deze kans biedt om dit te doen.

Hoe ben je erop gekomen om naar Madeira te gaan?

Ik keek het programma ‘3 op reis’ en daar vertelden ze dat Madeira bij uitstek de locatie is voor nomads om te wonen en te werken. Ponta do Sol in Madeira wordt ook wel de ‘Digital Nomads Village’ genoemd. Ik heb er wel vaker over nagedacht om zoiets te doen en dit was weer een van de zetjes. Tijdens coronatijd moest ik het werk allemaal thuis doen en kon ik klanten niet bezoeken. Of ik het werk dan vanuit huis of kantoor doe, of op een plek waar het momenteel niet onder de 25 graden komt, dat maakt niet uit.

Ja anders wrijf je het er nog een keer in.
Hoe heb je dit aangekaart bij de baas?

Dat was wel grappig want Jurgen had hetzelfde idee voor mij om in het buitenland te gaan werken en ervaring op te doen. Ook welk land het dan zou worden, Portugal of Spanje, dachten we hetzelfde over. We hebben dit jaar ontwikkelbudget en dat ga ik gebruiken hiervoor. Het dekt natuurlijk niet alle kosten maar het zal me veel opleveren.

En wat wil je halen in Madeira wat hier niet kan?

We willen onze diensten voor TripService internationaler gaan aanpakken en hoewel ik al Engels spreek, kan dit altijd beter, vloeiender en vanzelfsprekender. Op het eiland heb je veel mensen die hiervoor komen.

Daarnaast heb ik de laatste drie jaar veel gedaan en meegemaakt in mijn werk en dat verdient nu ook de tijd om te landen en het een plekje te geven. Het zal goed zijn voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling zodat ik nog beter mijn functie kan uitvoeren.

Het zal niet alleen werken zijn daar toch?

Nee zeker niet. Ik werk daar vier dagen in de week zodat ik ook tijd heb voor leuke dingen zoals het halen van mijn duikbrevet. Ook komt mijn vriendin nog een weekend (tenzij haar vlucht wordt gecanceld) en kunnen we er samen van genieten. Het zal dus een mix zijn van werken en vakantie houden.

Uitzicht Banana House

Een achtergrond effect van het strand zal je niet nodig hebben tijdens meetings.

Haha nee dat zal allemaal echt zijn. Voeten in het zand en de zee op het achtergrond. 
Er is een tijdsverschil van een uur. Hopelijk gaat Google Agenda mee in de tijd anders kom ik op verkeerde tijden in meetings.

Wat worden je woonomstandigheden?

Ik verblijf in een woning die in totaal zeven kamers heeft en waarbij je samen een huishouden runt. Een volwassen versie van een studentenhuis.

En als je weer thuis bent?

Dan in augustus gewoon nog een paar weken op vakantie met mijn vriendin haha. Madeira is dan wel lekker werken, het is nog steeds werk dat er gedaan moet worden.

Bedankt voor de informatie. En uh Wouter…
heb je nog ruimte in je koffer?

Haha doei hè.